Segítség

Chatelj, ismerkedj korlátok nélkül

A chat mobiltelefonon és számítógépen egyaránt kényelmesen használható, modern és letisztult felülettel rendelkezik. A chathez nem szükséges külön aplikáció feltelepítése, az összes modern böngészőben kényelmesen használható. Ha mobiltelefonon az alapértelmezett böngészővel nem tudod elérni a chatet, érdemes feltelepítened a Chrome böngészőt, mely a legtöbb Androidos telefonon gyárilag rajta van, és iOS rendszerre is elérhető. Regisztrálni a bejelentkező oldal alján van lehetőséged. Amennyiben aktiválod az E-mail címed, az üzeneteidről értesítést is küldünk a postafiókodra. Az értesítések természetesen bármikor ki/bekapcsolhatóak. Ehhez bejelentkezés után a bal oldali sávban – a neved mellet – kattints a három függőleges pontra, majd válaszd a saját fiók menüpontot. Itt a beállítások menüpontban szabhatod az egyedire a chatet. A profil menüpontban adhatsz meg magadról információkat, melyeket mindenki látni fog. Szintén itt adhatsz meg profilképet, ez a szobákban is megjelenik a neved előtt. Szintén a profil menüpontban aktiválhatod az E-mail címed, mely feltétele az értesítési üzeneteknek. Ha a levelünk nem találod, nézd meg, hogy nincs-e benne a SPAM (levélszemét) mappában. Ha ott van, jelöld be, hogy nem SPAM, ez után mindig meg fogod kapni a leveleinket.

Ha mobiltelefonon nem látod a baloldali sávot, az oldal tetején kattints az ún. szendvics ikonra (három vízszintes vonal). Ha a képernyő bal széléről jobbra húzod az újad, szintén előjön majd ez a menüpont.

Privát üzenetet az adott nicknévre kattintva küldhetsz. A privát üzenetek szintén a bal oldali sávban jelennek meg. Ha már sok üzenet van nyitva, lehetőség van az ablakok elrejtésére, ehhez az adott ablak melletti három függőleges pontra kell kattintanod, majd válaszd az elrejtés gombot. Ha valakitől nem szeretnél üzenetet kapni, lehetőséged van letiltani az illetőt. Ehhez lépj be az üzenetbe, válaszd ki jobb oldalon a kis fejet ábrázoló ikont, majd kattints a felhasználó letiltása gombra. Amennyiben később meggondolod magad, szintén itt tudod feloldani.

A chaten minden felhasználó létre hozhat saját szobát. Ehhez a bal oldali sávban a keresés mellet kattints a + jelre (Új szoba nyitása). A szoba lehet nem publikus, ehhez állítsd zöldre a privát szoba gombot (ez az alapértelmezett beállítás). A nem publikus szobák nem jelennek meg a keresőben, csak a meghívott tagok láthatják, illetve csak a bent lévő felhasználók hívhatnak meg új embereket. Ha a privát szoba kapcsolóját átállítod pirosra, akkor nyilvános lesz a szoba, ilyenkor mindenkinek megjelenik a keresésben. A szoba típusa ezen kívül lehet csak olvasható, az ilyen szobáknál külön engedélyezni kell, kik írhatnak bele. Privát és nyilvános szobákba is felvehetnek a bent lévők új tagokat. Erre a szobában lesz lehetőség a jobb oldali tag lista menüpontban (három kis fej az ikonja). Ha nyitsz egy szobát, abban te leszel a tulajdonos. A szoba tulajdonos kinevezhet új tulajdonost, vezetőt és moderátort, illetve kirúghatja és némíthatja az adott szobában a felhasználókat. A szoba vezető kinevezhet új moderátort, illetve kirúghatja és némíthatja az adott szobában a felhasználókat. A szoba moderátor kirúghatja és némíthatja az adott szobában a felhasználókat. Ezek a lehetőségek a felhasználók adatlapjánál jelennek meg, melyet a tag listából érhetsz el. Szoba tulajdonosi rangot csak óvatosan osztogass, mivel utána a ő bármikor lefokozhat téged! Ha lefokoztak egy szobába, ne kérd, hogy adjuk vissza a tulajdonosi ragodat, mert nem fogjuk megtenni!

A jobb oldali sávban megnézheted, kik vannak a szobában, lekérheted a felhasználók adatlapját, megnézheted a csillagozott üzeneteket, és azt is, ha valaki megemlített téged a szobában.

A hozzászólásod bármikor módosíthatod/törölheted, ehhez kattints a hozzászólásod melleti három függőleges pontra (számítógépen), vagy nyomj rá hosszan a hozzászólásra (mobiltelefonon). Hasonló módon tudsz csillagozni hozzászólásokat, illetve további opciók is elérhetőek innen.

A szövegbe lehetőség van néhány formázás használatára (félkövér, dőlt és áthúzott szöveg). A szövegmező alatt találhatod meg ezeket a formázásokat. Ez funkció utóbbi mobiltelefonnal nem biztos, hogy megjelenik.

Smileyt a kis mosolygó arcra kattintva tehetsz be a hozzászólásodba. Itt a hangulatjeleket kategóriákra bontva láthatod, és többszáz smiley közül választhatsz az épen aktuális hangulatodnak megfelelően.

A chat kezelése magától értetődő, a többire szerintünk magadtól is rá fogsz jönni. Jó chatelést és kellemes időtöltést kívánunk: GaBChat csapata.